Cizrnové karbanátky falafel

Cizrnové karbanátky falafel

Ingredience

400 g konzerva cizrny (slitá)
červená cibule
2 stroužky česneku
vejce
2 lžíce hladké celozrnné mouky
hrst nasekané čerstvé petrželky
lžička mletého římského kmínu
lžička mletého koriandru
půl lžičky mletého chilli
2 lžíce oleje
sůl
pepř


Postup

Postup:

Cizrnu slijte, osušte a rozmačkejte. Smíchejte s nasekanou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, moukou, nasekanou petrželkou a kořením. Dochuťte kmínem a solí. Těsto nechte odležet v chladničce, z hmoty pak rukama tvořte karbanátky. Na pánvi zahřejte olej a opékejte 3 minuty z každé strany do zlatova. Podávejte s pitou a listovými saláty.

Složení

Bílkoviny: 10 % Sacharidy: 84 % Tuky: 6 %

Výživové hodnoty na jednu porci

189 kcal

Potřebujete poradit?


Nahoru
Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací