"Grilovaná vepřová panenka"

"Grilovaná vepřová panenka"

Ingredience

Složení (4 osoby): 

600 gr. nakrájená vepřová panenka, 2 cukety,
2 pomeranče, pažitka, olej, sůl a pepř.

Postup

Příprava:  Omyjte 1 pomeranč a osušte; jemně nastrouhejte polovinu kůže, 
aniž byste dosáhli bílé části a zbytek slupky nakrájejte na proužky po celé délce. 
Poté zmáčkněte 2 pomeranče a vymačkejte šťávu. Masové kostky 
osolíme a opepříme a na pánvi s teflonovým dnem opečeme na zlatohnědou barvu. 
Nalijte na maso polovinu pomerančové šťávy  a vařte na mírném ohni, 
dokud není tekutina spotřebována. Vařte ještě 5 minut a odložte. 
Oloupejte cukety, umyjte je a osušte. Nakrájejte je na tenké proužky. 
Namočte je ve slané vodě po dobu 2 minut; vyndejte a ochlaďte v ledové vodě. 
Osolte a pokapejte olejem.
Podávejte cuketové špagety spolu na tenko nakrájenou pomerančovou kůrou 
a nasekanou pažitkou. Užijte si!   

Potřebujete poradit?


Nahoru
Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací