Losos v sezamové krustě se zeleninovým salátem z klíčků

Losos v sezamové krustě se zeleninovým salátem z klíčků

Ingredience

losos
sezam (černý je zdravější)
menší kousek zázvoru
šťáva z citronu
olivový olej
sůl
bílý pepř
Na salát:
ledový salát
naklíčené mungo fazolky/čočka/hrách
zálivka z olivového oleje a vinného octa

Postup

Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno. 
Filety osolte, opepřete a potřete směsí oleje, citronové šťávy a zázvoru. 
Zakryjte a nechte v lednici krátce marinovat. 
Z marinovaného lososa setřete marinádu. 
Každý kousek pak obalte v sezamu a vyrovnejte kůží dolů na pekáček. 
Dejte do trouby a pečte při teplotě 160 °C asi 30 minut (podle výšky filetu). 

 

Potřebujete poradit?


Nahoru
Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací