Šťáva z černého bezu

Šťáva z černého bezu

Ingredience

300 g zralých kuliček černého bezu,
400 g třtinového cukru
2 lžičky kyseliny citronové
50 g nastrouhaného kořene zázvoru
1 l vody
1 ks hvězdička badyánu
šťáva z 1 ks citronu

Postup

Kuličky bezinek propláchneme studenou tekoucí vodou, okapané dáme do hrnce a zalijeme vodou, vaříme na mírném zdroji tepla 30 minut. Rozvařené bobulky i s výluhem propasírujeme přes síto spolu s nastrouhaným zázvorovým kořenem. Přidáme šťávu z jednoho citronu, třtinový cukr, kyselinu citronovou a okořeníme jednou hvězdičkou roztlučeného badyánu. Vše opět přivedeme k varu a vaříme 8-10 minut. Plníme do vyvařených lahviček, dobře zavíčkujeme. Sirup ředíme dle chuti vodou nebo minerálkou.

 

 

Potřebujete poradit?


Nahoru
Tento web používá soubory cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas.Více informací