Šumavský králík se špenátem

Šumavský králík se špenátem

Ingredience

na 4 porce: celý králík, cibule, bobkové listy, 6 zrnek pepře, lžička kmínu, 4 stroužky česneku, kořenová zelenina (mrkev, petržel…), sůl, máslo, 2 balení špenátu, stroužek česneku, lžíce olivového oleje

Postup

Králíka potřete česnekem utřeným se solí a máslem, vložte do pekáče společně s cibulí, kořenovou zeleninou, pepřem a bobkovými listy. Podlijte 1 dl horké vody a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče. Vložte do vyhřáté trouby a pečte při 200 °C půl hodiny. Poté potřete výpekem a pokračujete v pečení při mírnější teplotě dalších 20 minut. Na posledních 15 minut odstraňte alobal nebo víko. Na oleji zpěňte cibulku, po jejím zezlátnutí přidejte nakrájený stroužek česneku a osmahněte, přidejte špenát a duste, přidejte pepř a sůl.

Potřebujete poradit?


Nahoru