Vepřová panenka na hořčici

Vepřová panenka na hořčici

Ingredience

• plnotučná hořčice
• vepřová panenka chlazená 600 g
• domácí rajčatový protlak
• cibule nakrájená na kostičky
• hrášek sterilovaný
• čerstvé bylinky: pažitka, jarní cibulka, rozmarýn

Postup

Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky. Medailonky potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí a domácím rajčatovým protlakem. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte plátky ze strany, kde jsou naložené v hořčici a protlaku. Mezitím potřete maso hořčicí a protlakem z druhé strany, maso z jedné strany orestujte, obraťte jej a restujte z druhé strany. Když jsou panenky orestované, servírujte například s celerovými hranolky, čerstvou cibulí a sterilovaným hráškem.

Potřebujete poradit?


Nahoru